Sciaenochromis Fryeri - "Ahli"


Ahli hanner er en av de mest fargerike fisker overhodet.

For en par år siden var jeg så heldig å få seks viltfangede Sciaenochromis Fryeri i et av mine akvarier. Det var et uforglemmelig syn. Men dette var ikke mitt første bekjentskap med fisken. Helt siden jeg første gangen begynte med Malawichiklider har den vært en av mine favoritter. Hannenes azurblå farge kan ikke sammenlignes med noe annet.

Munnrugende VF Ahli hunne.

Om fiskene.

Ahli er en relativt stor ciklider som i voksen tilstand måler rundt 15 cm. Hannen er noe større enn hunnen. Den er ganske lett å drette, hunnen munnruger i 21 døgn. Den kan holdes parvis selv om det er mer ideelt i en mindre gruppe. Det som også er verdt å merke seg er at hunnen er mye mer sensitiv enn de fleste Malawiciklider. Fores best med en bra type flakfor eller med rekemiks. Som selskap til disse fiskene kan du ha andre tilsvarende fisker fra Malawisjøen, ikke ha den sammen med "Mbunas"

Om akvariet.

Denne fisken skal du ikke ha i noe mindre enn en 160 liter. Det mest ideelle er imidlertid en 325. Moderat vanngjennomstrømmning og topp vannkvalitet er et must. Overfor vannverdiene er den ganske tolerant bare vannet ikke blir for bløtt eller surt. En hardhet mellom 5 og 10 er ideelt, og en pH rundt 8. Som alle malawichiklider har den også godt av en tilsats med havsalt i vannet.Hanneneer som kjent veldig utsatt for småskader på grunn av den stadige kranglingen. Hvis fiskene dine skulle bli syke, så kan du lese mer om det her.

 


 

Tilbake til akvariesiden.