Noen malawiciklider.


Aulonocara Baenschi eller som den populært kalles "Benga" er en fredelig ciklide som best holdes sammen med andre fredelige fisker. For best mulig trivsel bør den ha fin sand som bunnmateriale. Lett å drette, hunnen er munnruger. Kan ta alt mulig av for, men det anbefales å gi tørrfor av god kvalitet sammen med frossen artemia, mysis og liknende. Bak hannen kan du så vidt skimte en munnrugende hunn.
Pseudotropheus Callainos, den blå varianten kalles som regel for bright blue. Dette er en middels agressiv ciklide som passer i de fleste kar fra 160 liter og oppover. Det finnes også hvite hunner med små svarte prikker i handelen. Disse kalles for mottled white, og er svært fine. De må ikke forveksles med zebra pearly, som kommer fra Kikusa. Gi den spirulina flakfor.
Labeotropheus Fuelleborni finnes i mange varianter rundt om i sjøen. Denne som er avbildet her er en marmalade cat som kommer fra Mbenji Island. Dette er en svært agressiv ciklide som bare passer i større avarier, minimum bør være en 325 liter. Det bør også være godt med gjemmesteder for hunnene. Kanskje ikke så lett å avle på som en del andre Mbunas, man du burde få det til uten for store anstrengelser. Vil i likhet med andre Mbunas få det best med en bra type spirulina flakfor.
Melanochromis sp. Johanni Chizumulu er en av de gamle klassikere. Er ikke så fin i stripene som en del av de andre johanni, for eksempel Eastern Coast eller Johanni Tanzania. Fisken er middels agressiv og lett og avle. Det avbildede paret gikk i en 128 liter hvor de også lekte og formerte seg. Hannen blå og hunnen gul.
Pseudotropheus Lombardoi er en temmelig agressiv rakker. Mest kjent for å være farget " mot strømmen", det vil si at hunnene er blå og hannene er gule. Hos dominante hanner forsvinner stripene slik at den er helt ensfarget. Har du fler fisker i karet dit vil du også legge merke til en som blir farget grå og sort, dette er den dominante hunnen. Stell som for alle Mbunas.
Pseudotropheus Acei er en interresant liten fisk. De avbildede fiskene er en variant som går under salgsnavnet "Marigold" Ingen vesentlig forskjell på hanner og hunner. Lite agressiv. Passer i nesten alle slags akvarier.
Pseudotropheus Esterae er den malawicikliden som kanskje er best kjent for de store masser. Populært blir den kalt for rødzebra. Hos den naturlige populasjonen er hannen blå og hunnen rødorange. Det finnes også en avlsform med rosa hanner og enda rødere hunner. Av og til kan man finne hunner med sorte flekker og disse kalles for OB. Passer i ikke altfor små kar da hannene er agressive seg imellom og mot hunnene. Den avbildede hunnen munnruger.

Til neste side.
Tilbake til akvariesiden.